Home Ostalo Mediatek sprema gejming G90 čipset

Mediatek sprema gejming G90 čipset

Nakon što je Qualcomm osvežio svoj premijum Snapdragon 855 Mobile Platform čipset, MediaTek planira da održi prezentaciju tokom koje će predstaviti svoj prvi gejming-orijentisani čipset pod nazivom Helio G90.

Tizer, koji je prikazan na fotografiji ispod, nije objavljen na MediaTekovom zvaničnom nalogu ali ga dele brojni kineski portali. Za sada nema previše informacija o dolazećem čipsetu, ali se očekuje da će biti blizak Helio P90 SoC-u, uz možda bolji GPU.

MediaTek Helio P90 je najaktuelniji čipset tajvanske kompanije, a zasnovan je na 12nm procesu i kmoristi PowerVR GM9446 GPU.

Kompanija trenutno ima tri čipset linije u svom portofoliju. Tu je premijum MediaTek X linija, sa MediaTek Helio X30 i Helio X27 čipovima. Potom je tu Mediatek Helio P linija, koju karakterišu tanki profili i dug radni vek baterije. Na kraju, MediaTek A serija je namenjena telefonima iz srednjeg segmenta. Njima će se sada pridružiti i nova MediaTek G serija čipova, za koju još uvek nema konkretnog datuma objave.

(benchmark)