Home Windows Windows PC Microsoft kupio izdavača igara ZeniMax Media

Microsoft kupio izdavača igara ZeniMax Media

O tome da Microsoft planira kupiti veliki studio za video igre, šuška se već dugo. Ali tek je danas i zvanično potvrđeno –  Microsoft je kupio ZeniMax Media, kompaniju koja okuplja cijeli niz poznatih studija za video igre poput Bethesda, id Software, Arkane, Machine Games, Alpha Dog i drugi.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Kako su saopštili iz Xboxa, “jedan od najuspješnijih studija u industriji videoigara postaje dio Xboxa”. To znači da će videoigre poput Fallouta, Wolfensteina, DOOM-a, Dishonored, Quake, Starfield ili The Elder Scrolls ubuduće imati oznaku Microsofta odnosno Xboxa. Hoće li biti i ekskluzivno dostupne za Xbox, još nije poznato.

AMD preskače Ryzen 4000 na desktopu, ide direktno na Ryzen 5000

Bethesdine igre uvijek su imale posebno mjesto na Xboxu i u srcima miliona gamera širom svijeta. Tijekom godina, vodio sam brojne razgovore s kreativnim direktorima u Bethesdi o budućnosti gaminga i dugo već dijelimo slične vizije, istaknuo je u objavi Phil Spencer, direktor Xboxa. Dodao je kako će ovo preuzimanje označiti i dodavanje Bethesdinih poznatih franšiza i video igara u Microsoftovu platformu za streaming video igara, Xbox Game Pass za konzole i PC.

Samsung sprema novu seriju telefona pod imenom Galaxy F

Jedna od stvari koje me najviše uzbuđuju su Bethesdine buduće igre, neke već najavljene i mnoge za koje se još ne zna, koje će doći na Xbox i PC poput dugo iščekivanog Starfielda, dodao je Spencer. Na kraju je istaknuo kako je ovo samo još jedan važan element plana koji je zapravo usmjeren na to da igrači Xboxa mogu igrati vrhunske igre sa svojim prijateljima “bilo kad i bilo gdje”.

(zimo)