Home Ostalo Windows PC Microsoft mijenja sistem Windows 10 nadogradnji

Microsoft mijenja sistem Windows 10 nadogradnji

Microsoft uskoro namjerava izmijeniti Windows Update komponentu koja je zaslužna za nadogradnje Windows 10 sistema.

Do sada su sve vrste nadogradnji, dakle sigurnosne nadogradnje, ispravke grešaka i nadogradnje opcija i mogućnosti (koje u Windows 10 donose nove mogućnosti) bile vezane zajedno i uključivale su gotovo automatske nadogradnje istih.

Promjena Windows Updatea uključivala bi razdvajanje sigurnosnih nadogradnji i ispravke grešakla od nadogradnji opcija i mogućnosti.

Automatski bi se instalirale samo sigurnosne nadogradnje i ispravci greašaka, dok će se nadogradnje opcija i mogućnosti moći instalirati kada to korisnik želi (prikazivati će mu se informacija da je nadogradnja dostupna, a njemu je da klikne opciju Download and Install kada to želi).

Iznimka su polugodišnje nadogradnje Windows 10 sistema za koje ističe zvanična Microsoftova podrška (oko 18 mjeseci nakon njenog zvaničnog predstavljanja), tada će se automatski instalirati najnovija verzija Windows 10 sistema.

Nova opcija što se tiče Windows Update komponente biće implementirana u Windows 10 1903 nadogradnju koja stiže idući mjesec (poznata i kao Windows 10 May 2019 Update).

(bug)