Home Telefoni Microsoft predstavio Surface Duo, telefon sa Androidom

Microsoft predstavio Surface Duo, telefon sa Androidom

Mnogo se šuškalo o tome već neko vreme, nije da ranije nije bilo pokušaja ali sada ponovo Microsoft pravi telefon. Ovoga puta u potpunosti “in-house”. Sa upravo objavljenim Surface Duo, softverski div se nada da će moći da uđe u trku sa modelima kao što je Galaxy Fold.

“Ovaj proizvod nosi sa sobom najbolje iz Majkrosofta. Ulazimo u partnerstvo sa Google-om da bismo doneli najbolje u jedan Android uređaj“, rekao je direktor Microsoft proizvoda Panos Panay.

I pored tih reči, ovi proizvodi jesu malo iznenađenje. Uzimajući u obzir da je Microsoft digao ruke od prodaje telefona nakon problematične kupovine Nokije za više od 7 milijardi dolara. Ovoga puta, Microsoft kaže da će inovacije poput duplog ekrana gdje je svaki veličine 5.6 inča i zajedno prave jedan veliki ekran te specijalnoj tehnologiji koja je ugrađena u Google-ov Android napraviti razliku. Uređaj pokreće Snapdragon 855 procesor, a detalje nećemo znati dok ovaj uređaj ne bude u prodaji sledeće godine.

Ipak, to nije jedini uređaj koji je Microsoft objavio. Kompanija je predstavila naslednike serija Surface Laptopova, uključujući i Surface Neo, veći laptop sa dva ekrana koji koristi novu verziju Windows-a dizajniranu tako da programi i tastatura rade bez problema sa novim uređajima, kao što je Surface Duo koji će biti u prodaji tek sledeće godine.

(pcpress)