Home Ostalo Microsoft utvrdio da zaposleni koji rade od kuće rade duže 4 sata...

Microsoft utvrdio da zaposleni koji rade od kuće rade duže 4 sata sedmično

Mnogi veruju da znaju šta rad od kuće zapravo znači, ali je Microsoft tu da ponudi rezultate najnovijih istraživanja koja upućuju na to da su stvari malo drugačije nego što se mislilo.

Pratite Balkan IT i putem Vibera!

Mnogi radnici su poslednjih meseci još bolje upoznali svoje stambene jedinice, budući da je veliki broj radnika zbog pandemije virusa korona zatvoren u kuće. Umesto od kolega, ideje se sada traže od zidova privatnih domova, a ispostavilo se da mnogi, u stvari, nisu bili spremni za rad od kuće.

Britanija je prva država u Evropi koja zvanično implementira WiFi 6E

Microsoft je, kao i mnoge druge kompanije, svoje zaposlene poslao kužama. Budući da je prošlo dovoljno vremena, već se proučavaju posledice novog radnog okruženja, a rezultati su nedavno objavljeniHarvard Business Review. Zaključci donekle iznenađuju, te izazivaju zabrinutost za budućnost čovečanstva, a najpre zbog novih odnosa prema tehnologiji, Naime, veruje se da tehnološka pomagala poboljšavaju život, i to je u mnogim slučajevima tačno, ali ne kada je zaposleni kod kuće.

Corning predstavio Gorilla Glass Victus koje obećava mnogo bolju zaštitu prilikom pada

Najveći problem je u tome što se promenio odnos prema radnom vremenu, tako da radni dan traje duže, pa zaposleni na sedmičnom nivou rade oko četiri sata više. Naučnici su pokušali da ovaj problem odgonetnu, te otkriju zbog čega radni dan u kući traje duže nego u kancelariji. Na kraju se došlo do zaključka da zaposleni odvajaju više vremena za privatne obaveze, pa zbog toga ranije počinju sa poslom, te kasnije završavaju. Problem je i u tome što tehnologija čini da se veruje da su zaposleni stalno dostupni, posebno kada su u karantinu.

Zli ljudi otkrili novi način da vam unište telefon, ovaj put putem punjača

Postoje i nešto pozitivnije strane rade od kuće, pa, na primer, zaposleni sada provode 10% više vremena na sastancima, što utiče na produktivnost i bolju saradnju. Radnici pored toga razmenjuju više poruka nego inače, što se objašnjava željom nadređenih da konstantno budu informisani o stanju svojih radnika, a ističe se da je dobrobit zaposlenih na prvom mestu, što je najkorisnija posledica novonastale situacije.

Google Messages aplikacija dobija opcije rezervisane za chat programe

(pcpress)