Home Telefoni Motorola One Zoom telefon stiže sa 4 kamere na zadnjoj strani

Motorola One Zoom telefon stiže sa 4 kamere na zadnjoj strani

Stranica 91mobiles donosi nove informacije o pametnom telefonu Motorola One Zoom. Riječ je o mobilnom uređaju srednje klase koji se ističe po činjenici da će sa zadnje strane imati ukupno 4 kamere.

Bazira se na glavnoj kameri s 48-megapikselnim senzorom, sekundarna kamera zasnivaće se na 12-megapikselnom senzoru, a treća na 8-megapikselnom senzoru. Za sada nema informacija o četvrtoj kameri, ali poznato je kako će telefon koristiti tehnologiju koja kombinuje snimke sa sve četiri kamere u jednu završnu fotografiju (spajanje piksela). Špekuliše se da bi kamera u skladu sa imenom telefona trebala imati i mogućnost 5x hibridnog zumiranja. Za selfie fotografije poslužiće prednja 16-megapikselna kamera.

Što se tiče ostalih karakteristika na stranici91mobiles spominju Qualcommov Snapdragon 675 čip, 6,2-inčni ekran s podrškom za HDR, 4 GB odnosno 6 GB RAM-a te 64 GB odnosno 128 GB interne memorije za skladištenje podataka, a dostupna je i podrška za NFC. Objavljeni renderi otkrivaju i kako je riječ o telefonu s 3,5-milimetarskim i USB Type-C priključcima, a na tržište dolazi u smeđoj, ljubičastoj i sivoj verziji.

Kao cijena spominje se iznos od 429 evra. Na kraju treba spomenuti i ranije glasine o ovom telefonu koje dolaze od stranice Winfuture, a između ostalog se spominje 6,3-inčni AMOLED ekran s malim notchom te da će se telefon zasnivati na Android One platformi.

(bug)