Home Telefoni Motorola predstavila Moto One Zoom i Moto e6 Plus telefone

Motorola predstavila Moto One Zoom i Moto e6 Plus telefone

Motorola Mobility, inače dio Lenovo grupe, juče je na IFA2019 sajmu u Berlinu službeno predstavila dva nova smartfona iz Moto serije – Moto One Zoom i Moto e6 plus.

Moto e6 plus, koja se prema Motorolinim zvaničnim stranicama piše kao moto e⁶ plus, cjenovno je pristupačan uređaj koji donosi 6.1 inčni HD+ ekran sa notchom na vrtu te dvostruku zadnju kameru. Primarna kamera ima senzor veličine 13MP (f2.0 1.12um), dok je sekundarna 2MP senzor dubine. Prednja kamera ima 8MP (f2.0 1.12um) i sposobna je za sigurno otključavanje uređaja prepoznavanjem lica.

Unutra imamo MediaTekov Helio P22 u kombinaciji sa 2 ili 4GB radne memorije i 32 ili 64GB interne memorije, koja se može proširiti MicroSD karticom. Ostale karakteristike uključuju 3000mAh bateriju (5W, microUSB), Bluetooth 4.1, FM Radio, senzor otiska prsta, 3,5mm priključak za slušalice te Android 9 Pie.

Moto e6 plus u prodaju kreće ovog mjeseca u Europi po početnoj cijeni od 139 evra.

Drugi predstavljeni uređaj je Moto One Zoom, koji donosi quad kameru u srednju cjenovno klasu. One Zoom na poleđini dolazi sa četiri kamere, od kojih primarna ima senzor od 48MP s optičkom stabilizacijom, a imamo i 8MP telefoto kameru, koja je takođe optički stabilizovana i omogućava 3x optički i 10x hibridni zoom; 16MP ultra širokougaonu kameru i 5MP senzor dubine. Na poleđini se nalazi i Motorola logo, koji svijetli.

Prednjom stranom dominira 6,4-inčni 19:9 FHD+ OLED ekran s ugrađenim senzorom otiska prsta i izrezom na vrhu gdje je smještena 25MP prednja kamera. Procesor je Qualcomm Snapdragon 675, a uređaj je predstavljen samo u memorijskoj varijanti od 4GB radne memorije i 128GB interne memorije. Baterija je kapaciteta 4000mAh i podržava 18W brzo punjenje putem USB Tip C priključka koji se nalazi na dnu uređaja. Prisutni su NFC i 3,5mm priključak za slušalice, a uređaj dolazi s Androidom 9 Pie.

Moto One Zoom danas kreće u prodaju u Evropi po preporučenoj cijeni od 429 evra.

(mobhr)