Home Telefoni Nokia 9 će takođe imati ekran od ivice do ivice

Nokia 9 će takođe imati ekran od ivice do ivice

1817
0
SHARE

Pored već predstavljenih Android modela iz srednjeg tržišnog segmenta, Nokia za ovu godinu planira i premijum modele. Nokia 9 bi, prema glasinama, mogao da parira Galaxy S8 i iPhone 8 modelima iz ove godine. Do sada smo već imali priliku da vidimo glasine o specifikacijama Nokia 9 telefona, a sada serija rendera sugeriše da bi telefon mogao imati odličan dizajn.

Neimenovani dojavljivač je prezentovao rendere Nokia 9 i Nokia 8 modela. Pod pretpostavkom da se radi o preciznoj šematici izgleda dolazećih telefona, izgleda da će Nokia 9 imati edge-to-edge dizajn. Home taster i senzor otiska prsta su relocirani na poleđinu, ispod sistema sa dve kamere.

Nokia 8 će, s druge strane, biti jeftinija verzija Nokia 9 modela. Renderi indiciraju da će Nokia 8 imati veće ivice oko ekrana s gornje i donje strane u odnosu na model Nokia 9, a home taster i senzor otiska prsta su smešteni s prednje strane. Na poleđini se nalazi dual-camera sistem, ali sa drugačijim dizajnom blica.

Za sada nije poznato kada će HMD i Nokia predstaviti nove telefone, a takođe se nemože sa sigurnošću potvrditi verodostojnost rendera koji su se pojavili.

(benchmark)