Home Android Telefoni Nokia 9 PureView dobila ažuriranje na Android 10, do kraja godine još...

Nokia 9 PureView dobila ažuriranje na Android 10, do kraja godine još 4 Nokia telefona dobijaju nadogradnju

Nokia 9 PureView pridružila se Nokiji 8.1 kao drugi Nokia uređaj koji je dobio nadogradnju na Android 10. Jedna od glavnih prodajnih aduta Nokia uređaja upravo su nadogradnje, a do kraja godine još četiri Nokia smartfona trebali bi početi primati Android 10.

Nadogradnja za Nokiju 9 PurView puštena je prošle sedmice, a velika je oko 800MB. S obzirom da je Nokia 9 PureView, kao i većina Nokia uređaja, dio Android One programa, promjene koje Android 10 donosi otprilike su iste koje će biti dostupne na Nokia uređajima, drugim riječima riječ je o “čistom” Androidu. Korisnici Nokije 9 ipak su primjetilii neka za uređaj specifična poboljšanja, poput bržeg rada otiska prsta i novu verziju kamera aplikacije.

Ove sedmice Android 10 trebao bi biti pušten za Nokiju 7.1. Do kraja godine, Nokia 7 Plus, Nokia 6.1 Plus i Nokia 6.1 trebale bi takođe biti nadograđene na Android 10, dok bi se nastavak nadogradnje ostatka portfelja uređaja nastavio iza Nove godine.

Svi Nokia smartfoni, osim prve generacije Nokije 2, Nokije 3, Nokije 5, Nokije 6 i Nokije 8 trebali bi biti nadograđeni na Android 10 do druge polovine 2020. godine.

(mobhr)