Home Android Telefoni Novi detalji i fotografije Huawei Mate 40 Pro+ telefona

Novi detalji i fotografije Huawei Mate 40 Pro+ telefona

Huawei Mate 40 serija telefona će biti predstavljena 22. oktobra, a zanimljivo je da nema previše detalja o dolazećim telefonima koji se očekuju tokom prezentacije.

Za sada, znamo da će telefone pokretati Kirin 9000 čipset koji bi mogao imati integrisani 5G modem, u pripremi je podrška za 66W punjenje, kao i solidan sistem kamera aranžiran u neobičnom osmougaonom modulu na bar jednom od modela.

Sada se pojavilo nekoliko fotografija, koje nam daju bolji uvid u sistem kamera na poleđini, kao i slike pakovanja Mate 40 Pro+ modela, sa izlistanim dijelom specifikacija na deklaraciji.Fotografije jasno pokazuju osmougaoni stakleni prozor, sa bar pet kamera. Modul, koji je najprepoznatljiviji, je periskop telefoto u gornjem desnom uglu. Ispod njega bi mogla biti glavna kamera ili ultraširoka sa velikim senzorom. S lijeve strane se nalaze još dvije kamere. Po centralnoj osi telefona, u modulu se nalazi još jedan manji senzor, koji bi mogao biti makro ili senzor dubine.Pored ovoga, prodajno pakovanje Huawei Mate 40 Pro+ modela ukazuje na neke karakteristike telefona. Oznaka modela uređaja je NOP-AN00, podržava 5G i stiže sa 12GB RAM-a i 256GB prostora za skladištenje podataka, a boja je Ceramic Black.

(GSMArena)