Home Windows Windows PC Novi Microsoft Edge je 10% brži nego ranije

Novi Microsoft Edge je 10% brži nego ranije

UL Benchmarks je veoma relevantan izvor informacija kada su u pitanju testiranja performansi, s obzirom na to da je kreator 3DMARK, PCMARK, SERVERMARK, VRMARK i drugih benchmarking alatki.

Prošle godine, UL Benchmarks je dodao novi Applications test u svoj PCMARK 10 Professional paket za testiranje, a u pitanju je benchmarking program koji testira opterećenja u realnom radu u Microsoft Office aplikacijama, uključujući Word, Excel, PowerPoint i Edge.

Kada je u pitanju Edge browser, testovi su simulirali aktivnosti pregleda interneta u oblasti društvenih mreža, maloprodaje, reprodukcije videa i okruženja pregleda mapa (aktivnosti koje koerisnici najviše vrše tokom pretraživanja). Nakon instaliranja Microsoftovog novog Edge preglednika, UL Benchmarks je otkrio da je ovaj browser zasnovan na Chromiumu, ponudio bar 10% više performansi nego ranije.

Ovo poboljšanje performansi je samo jedan od mnogih znakova da Microsoftov novi Chromium Edge browser predstavlja pozitivnu promenu za kompaniju, a to povećanje će osetiti veliki broj krajnjih korisnika, posebno onih koji imaju slabije sisteme.

               

(benchmark)