Home Telefoni Novi renderi Nokia 9 PureView telefona

Novi renderi Nokia 9 PureView telefona

Tokom ovogodišnjeg MWC-a, Nokia će održati događaj na kojem se očekuje predstavljanje premijum Nokia 9 PureView telefona. Sada su se pojavili novi press renderi uređaja, a donosi nam ih sajt 91Mobiles.

Ono što je prvo primetno na renderima jesu nešto deblje ivice s gornje i donje strane. Ovo bi moglo biti velika prepreka za Nokijin premijum telefon, jer veliki broj proizvođača forsira dizajn bez okvira, sa izrezom ili punch hole otvorom za kameru. Naravno, ovo neće smetati onima koji nisu ljubitelji notcha u displeju.

Međutim, ono gde bi Nokia mogla biti u prednosti nad konkurencijom, jeste sistem sa pet kamera na poleđini. Postoji sedam izreza, postavljenih u kružnom formatu, a čine ih pet kamera, jedan LED blic modul i jedan dodatni senzor. Kamera sistem nosi Zeiss brendiranje.

Tasteri za paljenje i zvuk se nalaze sa desne strane okvira telefona, a izgleda da će se za verifikaciju koristiti senzor otiska prsta koji je smešten u ekranu. Iznad displeja se nalazi Nokia logo, selfi kamera, slušalica i senzori za osvetljenje i udaljenost.

Očekuje se da će Nokia 9 PureView biti objavljen 24. februara, tokom MWC 2019 konferencije. Telefon bi trebalo da ima prošlogodišnji Snapdragon 845 CPU, mada se sugeriše da Nokia sprema i 5G varijantu telefona sa Snapdragon 855 čipsetom. Displej je veličine 5.99 inča sa QHD+ rezolucijom, a očekuje se i 8GB RAM-a i 4150mAh baterija.

(benchmark)