Home Windows Windows PC Očekuje se da će igrači zbog Microsoft Flight Simulator igre kupiti novog...

Očekuje se da će igrači zbog Microsoft Flight Simulator igre kupiti novog hardvera u vrijednosti od 2.6 milijardi dolara

Ako ste u mladosti imali želju postati pilot, upravljati avionima i uživati u fantastičnom pogledu na prirodne ljepote iz vazduha, zahvaljujući Microsoftu svoju želju sada možete ispuniti, barem na računaru. Nakon dugo godina američka kompanija objavila je novu verziju vazduhoplovnog simulatora Microsoft Flight Simulator, a malo je reći da do sada objavljene fotografije i video snimci ostavljaju bez daha.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Prikaz pejzaža i posvećenost detaljima na vrhunskom su nivou, ali nakon što na YouTubeu pogledate video, nije teško zaključiti kako će za maksimalne performanse biti potreban računar sa snažnim komponentama (naknadno se očekuje i verzija za Xbox). Zbog toga tokom slijedećih mjeseci i godina možemo očekivati pojačanu potražnju za računalima sa snažnim procesorima i grafičkim karticama, kao i za dodatnom opremom, od gamerskih stolica u kojima će leđa lakše izdržati brojne sate provedene u virtualnom kokpitu pa do prodaje igračkih palica, tj. joysticka. Prema The Vergeu, već sada je zabilježena povećana potražnja za joysticima koji su itekako tražena roba na Amazonu te vlada nestašica najpopularnijih modela.

Google u Chrome dodao opciju grupisanja tabova

Tokom slijedeće tri godine, zahvaljujući Microsoft Flight Simulatoru, zarada od prodaje računalnog hardvera i periferije trebala bi se povećati za čak 2,6 milijardi dolara. Tako barem smatraju analitičari iz kompanije Jon Peddie Research (JPR) koji prate potrošnju na tržištu gamerskog hardvera. Očekuju se povećanje prodaje u svim segmentima – od gotovih konfiguracija napravljenih prvenstveno za gamere, preko nadogradnji procesora i grafike, kupovine novih i kvalitetnijih monitora, joysticka, gaming stolica pa do prodaje hardvera za virtualnu stvarnost.

Windows, odnosno Microsoft Defender više neće biti moguće deaktivirati na Windows 10 računarima

Procjena je bazirana na prodaji oko 2,3 milijuna kopija Microsoft Flight Simulatora tokom slijedeće tri godine, a mnogi gameri, pogotovo obožavatelji simulacija, neće štediti novac kako bi si osigurali što bolje iskustvo letenja u virtualnim prostorima.

(zimo)