Home Ostalo OnePlus namjerava isključiti filter kojim OnePlus 8 Pro vidi kroz odjeću i...

OnePlus namjerava isključiti filter kojim OnePlus 8 Pro vidi kroz odjeću i plastiku

Kineski gigant izbacuje update kojim će trenutno onesposobiti kontroverzni kamera Color Filter. U objavi na kineskim društvenim mrežama, proizvođač je napomenuo da kamera može da napravi diskretni efekat kojim je moguće videti kroz neke materijale. Ovo se dešavalo na uređaju OnePlus 8 Pro.

Photochrom kamera Color Filter koristi infrared senzore telefona kako bi napravio specifičan efekat, a korisnici su shvatili da na taj način mogu da vide kroz plastične kese, unutrašnjost plastičnih pakovanje elektronskih uređaja, a neki su čak tvrdili da se vidi i kroz odeću. Kasnijom proverom ustanovljeno je da je to u određenoj meri istina, a tim povodom javila se i kompanija.

U saopštenju kompanije OnePlus navodi se da im je privatnost korisnika uvek na prvom mestu, tako da će onesposobiti taj filter u narednim nedeljama kako ne bi došlo do neželjenih neprijatnosti.

Za kraj dodajmo još i to da će navedeni filter biti isključen samo na kineskoj verziji OnePuls operativnog sistema pod imenom HydrogenOS, dok će međunarodni ROM pod imenom OxygenOS za sada zadržati navedenu funkcionalnost.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera? Pridružite se našoj AndroidiOS ili Windows grupi.

(balkanandroid/pcpress)