Home Telefoni Oppo N1 će imati touchscreen na pozadini

Oppo N1 će imati touchscreen na pozadini

Već smo vidjeli render predstojećeg Oppo N1 smartphone-a, a danas je kompanija prikazala još jednu karakteristiku ovog uređaja – pozadinu osjetljivu na dodir.

Tizer je sam po sebi prilično neobičan, možda i pomalo čudan, jer upoređuje N1 smartphone sa tijelom žene. Oppo obećava “potpuno novi korisnički doživljaj” sugerišući da će zadnji zadnji dio telefona imati panel osjetljiv na dodir. Međutim, zadnji panel osjetljiv na dodir nije vidljiv iz prethodnih curenja N1 uređaja.

Naravno, pomenuti tizeri su samo renderi koji ne predstavljaju finalni dizajn aparata, ostavljajući nas i dalje da se pitamo kako će Oppo N1 zaista izgledati.

Ono što do sada znamo je da će Oppo N1 imati 12MP kameru, što znači da kompanija nije previše opsjednuta brojem piksela. Umjesto toga, Oppo je rekao da će koristiti novi čip slike pod nazivom “Owl”(Sova). Sudeći po imenu, fotografisanje po slabom osvjetljenju će biti jedna od jačih strana čipa. Do kamere se nalazi Ksenonski blic koji će pomoći kameri u završavanju posla.

Najavu Oppo-a N1 očekujemo krajem septembra ili početkom oktobra, ali još nema zvanične potvrde.