Home Ostalo Osnivač Huaweija izjavio kako je iPhone 12 najbolji pametni telefon na svijetu

Osnivač Huaweija izjavio kako je iPhone 12 najbolji pametni telefon na svijetu

Ren Zhengfei, osnivač i izvršni direktor kompanije Huawei, odavno se nije oglasio u medijima. Sada, skoro nakon godinu dana neoglašavanja, on je ponovio i zauzeo stav po nekoliko tačaka koje se tiču njegove kompanije. To, naravno, uključuje i napete odnose sa američkom vladom i listom zabrane na kojoj se Huawei još uvek nalazi.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Zhengfei je nagovestio da je spreman da razgovara sa američkom vladom u pokušaju da resetuje napete odnose između administracije SAD i Huaweija. Istakao je da je spreman da razgovara sa američkim predsednikom Joe Bidenom. Pritom je ukazao na to kakve bi koristi imale SAD kada bi se ponovo dozvolila saradnja između američkih kompanija i Huaweia.

Pojavile se prve fotografije koje prikazuju vizuelne izmjene na Androidu 12

“Prvo, američka vlada trebala bi se osvrnuti na vlastitu industriju čipova. SAD misli da su čipovi važni, pa ih Europa vidi kao važne, a isto tako i Japan. Svijet će vidjeti prekomjernu ponudu čipova, poput nekretnina. Ne namjeravamo ulagati u proizvodnju čipova”.

Twitter razmišlja o uvođenju pretplate

“Rekli smo i ranije da naša 5G tehnologija može biti prenesena u potpunosti. To ne uključuje samo prava na rayvoje nego i kompletan programski kod. Ako US treba našu tehnologiju čipovao, mi je možemo prenosijeti. Naše riječi su iskrene, ali do sada niti jedna kompanija nije pokušala da se dogovori sa nama”.

Expanscape Aurora 7 je uređaj za one koji se žale da im je premalen ekran na laptopu

I dalje se nadamo da ćemo kupovati velike količine materijala kreiranog u Americi, kao i komponenti i opreme kako bismo svi mogli imati koristi od rasta kineske ekonomije“, istakao je Zhengfei.

Facebook počinje obračun sa anti-vaxxerima

Izvršni direktor Huaweia takođe je ponovo govorio o glasinama koje u poslednje vreme kruže o tome da Huawei razmišlja o prodaji svog odeljenja za pametne telefone, kao što se to ranije desilo sa Honor divizijom. On je ponovo je zauzeo jasan stav istakavši: “Odlučili smo da definitivno nećemo prodavati svoje potrošačke uređaje, niti poslovanje sa pametnim telefonima”.

Poznato kada i na koje Xiaomi telefone stiže MIUI 12.5

Zhengfei je udelio i neke neobične pohvale za Apple. Iako se veruje da je to učinio iz stratešlih razloga, Zhengfei je pohvalio je Apple time što je rekao da je iPhone 12 trenutno najbolji pametni telefon na svetu jer Huawei trenutno nema premium uređaja zbog zabrane da instalira GMS. Prema njegovom mišljenju, iPhone 12 je uređaj koji jasno može dokazati koliko je Huaweijeva mrežna tehnologija neophodna i za SAD. On ovde, bez sumnje, aludira na 5G i ističe da su Apple-ovi modeli koji su spremni za 5G dokaz koliko je Huaweijeva tehnologija neophodna tržištu.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

(benchmark)