Home Telefoni Ove godine Goole Pixel 4a neće imati XL verziju

Ove godine Goole Pixel 4a neće imati XL verziju

Prodor na tržište Pixel pametnih telefona pod okriljem Google-a na tržištu i nije uhvatio očekivani zamah (kako je to Google zamišljao). Autor ovih redaka slobodan je reći kako je Google dok je imao Nexus pametne telefone uvelike kvalitetnije znao iskoristiti sve dobrobiti pa i pokoju grešku onih proizvođača koje su iz godine u godinu donosile Nexus modele pametnih telefona. No nažalost Google je tu htio uvesti malo reda te kao rezultat dolazi Pixel koji i nije „ono nešto” što korisnici žele.

Pustimo sada to i vratimo se naslovu, a on navodi kako Google nakon Pixel 4 te Pixel 4 XL modela donosi i Pixel 4a. Ono nije ništa drugo doli „umanjenja” inačica Pixel 4 modela pametnog telefona. Same dimenzije Pixel 4a modela iznosit će: 144,2 x 69,5 x 8,2 mm te zaslon veličine: 5,81” pri Full HD prikazu slike.

Ono što je oko Pixel 4a modela zanimljivo je modul stražnje kamere koji se smjestio na gornjem desnom rubu, a donosi jednu kameru i pripadajuću LED bljeskalicu (izbočenje modula kamere iznosit će 9mm), što ukazuje kako Pixel 4a ne donosi niti dvije a kamoli tri stražnje kamere koje su sada i više nego popularne kod konkurenata. Sredinom stražnje strane dominirati će čitač otiska prsta.  Navodi bliski Googleu govore o postojanju 3,5mm priključka što je isto tako neočekivano, no ipak neće podržavati bežično način punjenja.

Google Pixel 4a dolazit će u više boja a riječ je o: Crnoj (sa zelenim gumbom za paljenje), Bijelom (boja koralja gumba za paljenje) i Plavoj (s ružičastim gumbom za paljenje). Pixel 4a neće proizvesti ista tvrtka koja je na tržište donijela Pixel 4 te Pixel 4 XL modele pametnih telefona. Premda još nije potvrđeno navodno će cijena Pixel 4a iznositi 399$, te analitičari tvrde kako po toj cijeni Pixel 4a ima šanse za dobar plasman na tržište odnosno prodaju.