Home Telefoni Pojavili se renderi Huawei P30 telefona

Pojavili se renderi Huawei P30 telefona

Dolazeći Huawei P30 telefon je sada dobio CAD bazirane rendere, kao i video koji telefon prikazuje iz svih uglova. Telefon će imati tri kamere na poleđini, u vertikalno postavljenom sistemu, ispod kojeg se nalazi LED blic.

Ekran telefona će imati izrez u obliku kapljice, u okviru kojeg se nalazi selfi kamera. Oko ekrana su razumno simetrični okviri, s tim što je donji okvir i dalje nešto veći. P30 će imati gradijent boja, što ne predstavlja iznenađenje jer je ovo već nešto na šta smo navikli od kompanije Huawei.

S obzirom na to da senzor otiska prsta nije vidljiv nigde na renderima, pretpostavka je da će on biti smešten u ekranu telefona. Veličina displeja je šest inča, a dimenzije P30 modela iznose 149,1 x 71,4 x 7,5 mm, uz debljinu do 9,3 mm zbog izbočine za kameru.

Kada je sistem sa kamerama u pitanju, na poleđini se očekuje 38MP glavni senzor, a P30 bi trebalo da ima i 5x optičko zumiranje. Selfi kamera bi trebalo da ima 24MP. Sve će pokretati Kirin 980 SoC, a tu je i Android 9 Pie uz Huawei EMUI 9.0 interfejs.

(benchmark)