Home Telefoni Pojavili se renderi Sony Xperia XZ4 Compact telefona

Pojavili se renderi Sony Xperia XZ4 Compact telefona

Sony je krajem avggusta 2018. godine predstavio svoj najnoviji flagship – Xperiju XZ3, a koji je na naše tržište stigao dva mjeseca kasnije, u oktobru. Nakon toga počele su se pojavljivali i glasine o njegovom nasljedniku Xperiji XZ4, a sada nam stižu i informacije kako će četvorka postojati i u Compact izdanju.

Za razliku od punokrvnog modela, manji, Compact model imat će velike ivice oko ekrana, posebno s gornje i donje strane ekrana. Tako barem otkrivaju CAD renderi koje su zajedno objavili internet stranica compareraja.in i leaker @OnLeaks, koji uz Evana Blassa slovi za jednog od najpouzdanijih izvora ranih informacija o budućim uređajima.

Prema izvoru, dimenzije Compact modela biće 139,9 x 66,5 x 9,3 milimetara. Sa svake strane kućišta nalaziće se po jedna kamera. Rezolucije kamera za sada nisu poznate. Ekran će biti za današnje pojmove mali, imaće dijagonalu od “tek” 5 inča. Zanimljivo je kako smo još do prije par godina 5-inčne telefone označavali kao phablet modele, a danas ih smatramo kompaktnim.

Izvor dalje navodi, a CAD renderi pokazuju kako će Xperia XZ4 Compact imati 3,5-milimetarski audio port uprkos tome što će imati i moderni USB-C port. Čini se kako je debljina uređaja od 9,3 milimetara odigrala glavnu ulogu u ostavljanju analognog audio porta na životu.

Dodatan plus kod budućih kupaca Sony namjerava dobiti na ime stereo zvučnika koji će biti smješteni s prednje strane kućišta. O softveru za sada nema informacija, no kako će dotični modell zaživjeti najranije u 2019. godini, za očekivati je da će stići s Androidom 9.0 Pie.

(bug)