Home Ostalo Porasla prodaja Samsung telefona na uštrb Huaweija

Porasla prodaja Samsung telefona na uštrb Huaweija

Kako to često biva u svetu tehnologije, kada jedna kompania iz ovog ili onog razloga ne može da posluje na pravi način, konkurenciji posao “cveta”.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Samsung ocenjuje da mu je profit skočio za skoro 60 odsto u trećem kvartalu, što ukazuje da bi mogao da se vrati na tron najvećeg prodavca pametnih telefona, s kog ga je u drugom kvartalu zbacio Huawei. Južnokorejski konglomerat očekuje profit od približno 10,6 milijardi dolara za treći kvartal, što je za 58% više u odnosu na isti period prošle godine.

Prvi AnTuTu testivi pokazuju da je Exynos 1080 brži od Snapdragona 865+

Ranije ove godine, kompanija Huawei je pod uticajem pandemije koronavirusa na globanu ekonomiju došla na prvu poziciju najvećeg prodavca. Razlog je taj što ova kompanija, prema pisanju CNN-a, najveću prodaju ima upravo u Kini, koja se brže oporavila od ostatka sveta. Ovaj veliki uspeh će se verovatno preliti i na sledeću godinu, smatraju anaitičari.

Prezasićenost tržišta će dovesti do novog pada cijena SSD-ova i ostalih uređaja zasnovanih na Flash memoriji

Rast prodaje Samsunga vođen je američkim ograničenjima na Huawei, porastom potražnje za 5G telefonima i poboljšanom strukturom troškova uz brzi prelazak na onlajn marketing.

Promo fotografija za Huawei Mate 40 Pro prikazuje osmougaoni modul kamere

(b92)