Home Android Pored Androida 11, stigao je i Android 11 Go

Pored Androida 11, stigao je i Android 11 Go

Nakon objave Android 11 platforme u stabilnoj verziji, Google je sada predstavio i Android 11 Go Edition za budžetske Android uređaje koji imaju 2GB RAM-a ili manje.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Google ističe da će telefoni, koji koriste Android 11 Go Edition, pokretati aplikacije za 15% brže u poređenju sa njegovim prethodnikom – Android 10 Go Edition. Pored toga, nova verzija omogućava dodatnih 270MB RAM-a, što znači da će korisnici moći da u pozadini pokreću do četiri aplikacije više. Pored toga, tu je i dodatnih 900MB prostora za skladištenje aplikacija i media sadržaja.

Druga generacija Huawei HarmonyOS-a stiže na telefone tokom naredne godine

Android 11 Go Edition smešta sve razgovore na jedno mesto, omogućavajući lako pronalaženje razgovora i odgovaranje na njih. Poput standardnog Androida 11, Go Edition donosi jednokratne dozvole za aplikacije koje zahtevaju pristup osetljivim podacima i kanalima. Ukoliko se aplikacija ne koristi neko vreme, dozvole se automatski povlače.

Finalna verzija Android 11 operativnog sistema počela stizati na podržane korisničke telefone

Novi Android 11 Go Edition podržava navigaciju preko gestikulacije, omogućavajući da se iskoristi veći deo ejrana za aplikacije. Funkcija “safe folder” u Files apliakciji je dostupna za bezbedno skladištenje osetljivih podataka.

Huawei objavio EMUI 11 korisnički interfejs

Google ističe da je količinu RAM-a povećao sa 1.5GB na 2GB za Android 11 Go Edition, zbog povećanog broja naprednih funkcija koje stižu na moderne budžetske telefone.

(benchmark)