Home Ostalo Druga generacija Huawei HarmonyOS-a stiže na telefone tokom naredne godine

Druga generacija Huawei HarmonyOS-a stiže na telefone tokom naredne godine

Pre godinu dana Huawei je predstavio sopstveni operativni sistem – HarmonyOS. Sada je CEO kompanije Richard Yu objavio HarmonyOS 2.0, tokom Huawei Developer Conference događaja, a najavljeno je da operativni sistem konačno stiže na više uređaja.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

HarmonyOS 2.0 je kreiran kako bi ponudio funkcionalnost na različitim platformama od samog starta, počevši od pametnih satova, do slušalica i telefona. Yu je istakao da će prvi telefoni, koji će koristiti HarmonyOS 2.0, biti dostupni tokom naredne godine iako nisu objavljeni konkretni detalji. Ovi uređaji bi prvo mogli biti limitirano dostupni na tržištu Kine.

Finalna verzija Android 11 operativnog sistema počela stizati na podržane korisničke telefone

HarmonyOS 2.0 SDK za smart TV uređaje, pametne satove i automobile će biti dostupan od sutra, dok će verzija za telefone biti dostupna kasnije tokom decembra.

Kineski Vivo razvio novu generaciju RGBW senzora koji prima 160% više svjetla

Pored toga, Huawei je najavio svoj OpenHarmony projekat otvorenog koda i sličan je AOSP-u (Android Open Source Project). Projekat će biti otvoren za developere uskoro i podržavaće uređaje sa 128KB (da, nije greška u pitanju su kilobajti) RAM-a.

Samsung, LG i SK Hyunix prestaju isporučivati komponente za Huawei telefone

HarmonyOS nudi funkcionalnost na više ekrana, sa prilagodljivim UX elementima, namenjen da funkcioniše na širokom spektru uređaja. Huawei ukazuje na poboljšanu sigurnost, pametno prepoznavanje glasa i brz prenos podataka u okviru platforme.

Huawei će SAD koštati 1.8 milijardi dolara

HMS Core 5.0 je takođe pomenut, a Huawei je istakao da je HMS ekosistem sada dostigao 96.000 aplikacija i podržan je od strane 1,8 miliona developera.

Na listi 10 najprodavanijih telefona u prvih 6 mjeseci 2020. godine, nalaze se samo 3 proizvođača

(benchmark)