Home Ostalo Huawei objavio EMUI 11 korisnički interfejs

Huawei objavio EMUI 11 korisnički interfejs

Huawei je objavio EMUI 11 tokom svog Developer Conference događaja, a iako nije zasnovan na Androidu 11 novi interfejs sa sobom donosi brojne vizuelne izmene, nove animacije, funkcije i optimizacije.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Jedna od najvećih izmena u okviru novog EMUI-ja jesu multi-window i split-screen funkcije. Obe funkcije sada se prikazuju u centru interfejsa kako bi se korisnici bolje upoznali sa njima. Tu je sada i odgovarajuća gestikulacija koja poziva Smart Multi-Window bar sa strane, a može se starovati u bilo kojoj aplikaciji ili meniju.

Druga generacija Huawei HarmonyOS-a stiže na telefone tokom naredne godine

Uvek upaljeni ekran (always on) dobija nekoliko novih opcija prilagođavanja. Tu su novi stilovi i čak animirani always-on displeji. Izbor fotografije iz galerije je takođe opcija, a sistem će je konvertovati u odgovarajuću paletu boja.

Finalna verzija Android 11 operativnog sistema počela stizati na podržane korisničke telefone

Animacije, tokom navigacije kroz menije, su optimizovane za displeje sa visokom stopom osvežavanja. Huawei je, uz pomoć podataka, optimizovao animacije kako bi one izgledale fluidnije i brže.

Samsung, LG i SK Hyunix prestaju isporučivati komponente za Huawei telefone

Multi-screen collaboration 3.0 je sada deo EMUI 11 softvera, a omogućava kontrolu do tri Android aplikacije sa PC-a, nakon što se Huawei telefon i MateBook sinhronizuju.

Na listi 10 najprodavanijih telefona u prvih 6 mjeseci 2020. godine, nalaze se samo 3 proizvođača

Tu su i druga poboljšanja za sistemske aplikacije i način na koji sistem upravlja dozvolama za aplikacije.

Google uvodi opciju verifikovanih poziva

EMUI 11 će od sada dolaziti preinstaliran na svim novim Huawei telefonima, dok će finalnu verziju softvera uskoro dobiti P40 i Mate 30 serije telefona. Verzija interfejsa, zasnovana na Androidu 11, će biti odložena zbog poznate situacije sa zabranom od strane SAD.

Kineski Vivo razvio novu generaciju RGBW senzora koji prima 160% više svjetla

(benchmark)