Home Ostalo Kamere Poređenje kamera na iPhone X i LG G7 ThinQ telefonima

Poređenje kamera na iPhone X i LG G7 ThinQ telefonima

LG je nedavno predstavio svoj novi vodeći uređaj, LG G7 ThinQ, i nema sumnje da je u pitanju sjajan uređaj koji predstavlja konkurenciju vodećim uređajima drugih proizvođača. Međutim, ono što većinu korisnika zanima jeste kakva je kamera na ovom uređaju. Zbog toga je ekipa sa sajta macrumors uporedila kamere LG G7 ThinkQ i iPhone X uređaja kako bi svijetu prikazala kakve su kamere na novom LG-jevom vodećem uređaju u odnosu na konkurenciju.

Za početak, reći ćemo nešto o specifikacijama kamera ova dva uređaja. LG G7 ThinQ donosi dvije kamere rezolucije 16 MP, od kojih je jedna standardna f/1.6 širokougaona leća od oko 71 stepen, dok je druga  f/1.9 širokougaona leća sa uglom od 107 stepeni. Obje kamere dolaze sa optičkom stabilizacijom slike i laserskim autofokusom. iPhone X, sa druge strane, donosi dvije kamere rezolucije 12 MP, od kojih je jedna standardna f/1.8 leća, dok je druga f/2.4 telefoto leća.

No, da ne dužimo previše – primjere fotografija napravljenih ovim uređajima možete pogledati ispod. Također, ispod galerije sa fotografijama je anketa u kojoj možete glasati koji telefon pravi bolje fotografije.

[poll id=”14″]