Home Ostalo Poznate novosti koje donosi Huawei EMUI 10.1

Poznate novosti koje donosi Huawei EMUI 10.1

Kompanija Huawei već izvesno vreme vredno radi na sopstvenom softveru i Mobile Services, kako bi se popunila praznina koju je ostavila američka zabrana korišćenja Google Mobile Services. Kineska kompanija rad nastavlja i na svom EMUI interfejsu, koji je u verziji 10.1 debitovao na Huawei P40 Pro telefonu.

Sada je Huawei objavio listu poboljšanja i glavne nove funkcije koje stižu uz EMUI 10.1 verziju korisničkog interfejsa. Za početak, pomeranje i skrolovanje kroz interfejs bi trebalo da pruža prirodniji osećaj.

Multi-Window je poboljšan, pa lebdeći prozori omogućavaju neke brze akcije poput pritiskanja kontrola ili brzo odgovaranje na poruke bez napuštanja aktivne aplikacije u punom ekranu. Takođe je moguće prevlačiti fotografije, tekst i fajlove iz jedne aplikacije u drugu.

Multi-Device Control Panel se pokreće svajpovanjem iz ugla ili iz dna telefona. U pitanju je mesto odakle je moguća konekcija sa različitim drugim uređajima, pokretanje Multi-Screen kolaboracije ili kontrolisanje IoT uređaja. Tu je i endžin za pametne sugestije, koji će nuditi opcije poput konektovanja na obližnji HUAWEI Sound X Bluetooth zvučnik i slično.

Multi-Screen Collaboration sada nudi bolju integraciju između podržanih Huawei telefona i Huawei MateBook laptopa. Moguće je podesiti da se normalni i video pozivi primaju preko samog MateBooka.

Huawei MeeTime funkcija je demonstrirana tokom objave novih P40 telefona, a u pitanju je Huaweijeva aplikacija za video konferencije i odgovor na servse kao što su FaceTime i Duo. U budućnosti će veliki fokus servisa biti na kolaboraciji i deljenju ekrana. Huawei ima ambicije da MeeTime pretvori u prilagodljivu platformu sa podrškom za eksterne uređaje i integraciju.

Na kraju, tu je i novi AI asistent pod nazivom “Celia”. Asistent se poziva komandom “Hey Celia” ili pritiskom na dugme za paljenje, nakon čega sledi interakcija glasom ili davanje vizuelnog sadržaja koji će AI analizirati.

Huawei je potvrdio da će nova 10.1 EMUI verzija stići kao ažuriranje na preko 30 kompanijinih telefona. Prvi na listi će biti Mate 30 i P30 familije, kao i Mate X.

Znate li da nas možete pratiti i putem Viber grupa, Facebook stranica, Instagram profila, YouTube kanala ili Discord servera? Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(benchmark)