Home Telefoni Poznato kada Android 9.0 Pie stiže na pojedine Xiaomi telefone

Poznato kada Android 9.0 Pie stiže na pojedine Xiaomi telefone

Xiaomi je objavio plan za ažuriranje telefona, koji se nalaze pod okriljem kompanije, na Android 9 Pie. Doduše, potrebno je napomenuti da je nadogradnja samo za tržište Kine i da bi moglo proći malo više vremena dok Xiaomi ne donese Pie na  globalne varijante telefona izlistanih u roadmapu.

Prema ovom planu nadogradnje, dva telefona će dobiti Pie ažuriranje pre kraja prvog tromesečja. U pitanju su Redmi Note 5 i Redmi S2 (Y2). Mi MIX 2, Mi 6, Redmi 6A, Redmi 6 i Mi Note 3 modeli će svoju nadogradnju dobiti tokom drugog tromesečja. Xiaomi trenutno testira Android Pie ažuriranje i za Mi 6X i Redmi 6 Pro. Iako nema specifičnog datuma, stabilno ažuriranje za ova dva telefona će najverovatnije stići pre kraja marta.

Pored nadogradnje na Android Pie, Xiaomi planira da na starije telefone donese i neke napredne funkcije sa premijum Mi 9 modela. Ove funkcije uključuju Game Turbo mod, tamni mod, AOD displej, dinamičke pozadine i nove animacije za punjenje. Ove funkcije se na telefonima očekuju do kraja aprila.

Lista Xiaomi telefona, koji su već ažurirani na Android Pie, uključuje Mi 8, Mi 8 Explorer Edition, Mi 8 Screen Fingerprint Edition, Mi 8 SE, Mi MAX 3 i Mi 8 Youth Edition. Svi Redmi i Mi telefoni, objavljeni ove godine, se isporučuju uz Android Pie-bazirani MIUI 10 od samog starta.

(benchmark)