Home Android Telefoni Predstavljen Nokia 2.3 telefon

Predstavljen Nokia 2.3 telefon

Nokia je predstavila nosi pametni telefona iz serije 2. Radi se o telefonu naziva Nokia 2.3 koji se zasniva na Android One platformi. Uređaj se odlikuje slabijim hardverskim specifikacijama, ali zato ima prihvatljivu cijenu od oko 110 evra.

Kako bi cijenu učinio što prihvatljivijom proizvođač je morao načiniti pokoji kompromis. Kućište telefona nije načinjeno od aluminija, već od plastike. Zatim tu je HD ekran kao i manji broj kamera te manja količina radne memorije i skladišnog prostora.

Nokia 2.3 opremljena je s 6,2-inčnim IPS LCD ekranom rezolucije 1.520 x 720 piksela. Ima 2 GB RAM-a i 32 GB skladišnog prostora. Srećom, skladišni prostor moguće je i naknadno povećati, umetanjem memorijske kartice (microSD do 400 GB).

Što se kamera tiče, Nokia 2.3 ima ih tri. Jedna je tradicionalno smještena s prednje, a druge dvije sa zadnje strane kućišta. Selfie kamera ima rezoluciju od 5 MP i otvor blende od f/2.4. Glavna kamera ima rezoluciju od 13 MP (f/2.2), a dubinska od 2 MP. Da bi noće snimke bile što bolje, proizvođač je sa zadnje strane dodao i jedan LED blic.

(bug)