Home Telefoni Predstavljen Razer Phone 2

Predstavljen Razer Phone 2

Gejming je postao dominantna forma zabave, a gejmeri su često među onima koji rano prihvataju najnovije tehnologije. Novi Razer Phone 2 je stvoren upravo za ovakvo stanje na tržištu, a stiže sa različitim poboljšanjima u odnosu na original.

Ekran telefona je veličine 5.7 inča, sa IGZO LCD panelom i QHD rezolucijom. Razer veruje da je 16:9 odnos najbolji za multimediju, a kompanija je načinila novi ekran 50% svetlijim nego ranije, sa maksimalno 580 nita (470 nita tipično). Razer takođe tvrdi da je novi panel bolji u očuvanju detalja u tamnim scenama. Ekran je zadržao varijabilnu stopu osvežavanja do 120Hz, a podržava HDR i DCI-P3 gamut boja, za bolju sliku u igrama i video sadržaju.

Novi Snapdragon 845 čipset sada ima rashladni sistem u vidu komore za paru, a cilj kompanije je da razer Phone 2 nikada ne iskusi pregrevanje. Prisutno je 8GB RAM-a i 64GB UFS skladišnog prostora. Prisutan je microSD slot za proširenje skladišta.

Baterija kapaciteta 4000mAh sada podržava QuickCharge 4.0+ i brzo Qi bežično punjenje do 15W. Kako bi se omogućilo bežično punjenje, poleđina telefona je izrađena od stakla, dok je telo i dalje kreirano od aluminijuma. Tu je IP67 podrška za vodootpornost (do 1m, 30 minuta).

Logo na poleđini je RGB osvetljen i podržava Chroma osvetljenje. To znači da će logo na poleđini bojama odgovarati boji LED osvetljenja telefona. Razer je uključio i par  USB-C slušalica koje smanjuju buku, a takođe imaju sinhronizovano RGB osvetljenje. Ne postoji 3.5mm priključak, ali razer nudi 24-bit DAC dongle u paketu sa telefonom.

Sistem sa dve kamere na poleđini je nov i poboljšan, a podržava novi image senzor kompanije Sony. Glavni senzor na poleđini je od 12MP i ima Dual Pixel AF i OIS podršku, sa f/1.75 otvorom blende. Sekundarna kamera od 12MP ima 2x telefoto objektiv (f/2.6). Video snimanje telefona je moguće u 2160P @60fps, a tu je i 1080p @ 120fps slow-motion mod. Selfi kamera je uglavnom nepromenjena i ima 8MP senzor sa fiksnim fokusom, a dodata je podrška za 1080p @ 60fps video snimanje.

Razer Phone 2 implementira moćne prednje stereo zvučnike, sa Dolby Atmos sertifikacijom i sopstvenim pojačivačem. Telefon stiže uz gotovo fabrički Android 8.1 Oreo, a Razer obećava nadogradnju na Android Pie uskoro.

Telefon je dostupan u pretprodaji od danas, po ceni od 850 evra. Postojaće i premijum verzija sa satenskom završnicom, sa cenom od 950 evra, a biće dostupna kasnije. Tu su i različiti dodaci – Razer Wireless Charger košta 100 dolara, Leather i Kevlar Case od 40 i 50 dolara i zaštita za ekran od kaljenog stakla po ceni od 20 dolara.

Na kraju, telefon ima novu Cortex App, koja menja Game Booster. Nudiće optimizaciju za igre, podešavanje rezolucije, frejmrejtra i brzine takta CPU-a.

(benchmark)