Home Telefoni Predstavljena Nokia 2.2

Predstavljena Nokia 2.2

Kompanija HMD Global i zvanično je predstavila svoj pametni telefon Nokia 2.2 koji se može svrstati u entry-level segment tržišta.

Riječ je o mobilnom uređaju koji se zasniva na MediaTekovom Helio A22 čipu i 5,71-inčnom HD ekranu s notchom u kojem se nalazi 5-megapikselna selfie kamera.

Sa zadnje se strane nalazi jednostruka 13-megapikselna kamera s AutoHDR-om i opcijom za snimanje u slabijim uslovima osvjetljenja. Korisnicima će na raspolaganju biti 2 ili 3 GB RAM-a, 16 odnosno 32 GB interne memorije za skladištenje podataka koja se može proširiti microSD karticama te izmjenjiva baterija s kapacitetom od 3000 mAh.

Nokia 2.2 sadrži dugme za aktivaciju Google Assistanta, nema senzor otisaka prstiju  ali je mogućeotključavanje uređaja putem prepoznavanja lica.

Riječ je o jednom od prvih mobilnih uređaja za koji se očekuje nadogradnja na Android Q, s obzirom da se bazira na Android One platformi.

U prodaju stiže u crnoj i sivoj boji s cijenom od oko 89 evra za model s 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije, odnosno 102 evra za model s 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije.

(bug)