Home Ostalo Windows PC Preuzmite radnu verziju Microsoft Edge zasnovanu na Chromiumu

Preuzmite radnu verziju Microsoft Edge zasnovanu na Chromiumu

Novi Microsoftov internet preglednik Edge u dogledno će vrijeme biti zasnovan na open source platformi Chromium. Ova je vijest prvi puta bila objavljena još krajem prošle godine, a developeri u Redmondu zasukali su rukave i već izradili prvu funkcionalnu verziju nove generacije Edgea. Ista je dostupna u dvije testne verzije, Canary i Developer, za preuzimanje i isprobavanje već sada.

Canary verziju u Microsoftu planiraju nadograđivati na dnevnoj, a Developer granu na sedmičnoj osnovi. Razvoj uz pomoć testnih “insider” korisnika i open source zajednice trebao bi u skorije vrijeme izroditi i prvu javnu beta verziju novog Edgea, kao i one namijenjene za macOS i sve podržane verzije Windowsa.

Za sada se promjene u odnosu na “obični” Chromium sastoje od manjih grafičkih izmjena i od podrške za veći broj dodataka. Iz Microsofta kažu i kako sarađuju s Googleom i širom Chromium zajednicom, i da zajedno s njima pridonose razvoju ove platforme. Edge u ovoj verziji još je daleko od dovršenog proizvoda, ali je za sada moguće vidjeti kako projekt napreduje i u kojem smjeru.

Svi željni isprobavanja i slanja povratnih informacija Microsoftu mogu Edge na Chromiumu preuzeti s ovih stranica.

(bug)