Home Telefoni Procurile fotografije nadolazećeg OnePlus 5

Procurile fotografije nadolazećeg OnePlus 5

157
0
SHARE

Kompanija OnePlus bi ovih dana trebala predstaviti svoj novi vodeći uređaj, i već neko vrijeme kruže informacije o istom. Neke je otkrila sama kompanija, a neki su pak tu zahvaljujući raznim curenjima informacija. Najnovije nam donosi fotografije uređaja iz apsolutno svih uglova, što nam omogućava da vidimo kako će sljedeći vodeći uređaj kompanije OnePlus izgledati.

Fotografije pokazuju uređaj sa fizičkim home dugmetom (u koje je ugrađen senzor za otisak prsta) kao i 3.5 milimetarskim utorom za slušalice, što znači da kompanija nije odbacila dosadašnju tradiciju što se toga tiče. Ekran također ostaje “staromodan”, dakle nećemo vidjeti ekran od ivice do ivice kao na nekim ovogodišnjim vodećim uređajima poput Galaxy S8 dueta i LG G6, a riječ je o ekranu dijagonale 5.5 inča Full HD rezolucije (1980×1920 piksela).

Kada smo već spomenuli specifikacije, tu su i Snapdragon 835 procesor, zadnja dupla kamera rezolucija 20 MP i 16 MP, Bluetooth 5.0, LTE kategorija 12, te baterija kapaciteta 3300 mAh sa podrškom za OnePlus-ovu tehnologiju brzog punjenja. Osim toga, u zavisnosti od kapaciteta interne memorije zavisi i količina radne memorije, pa će tako OnePlus 5 doći sa dvije opcije: 6 GB RAM-a u kombinaciji sa 64 GB interne memorije, te 8 GB RAM-a u kombinaciji sa 128 GB interne memorije. Osnovni model bi trebao koštati 479 američkih dolara, dok je za model sa 8 GB RAM-a još uvijek nepoznata cijena.

Naravno, da bi potvrdili da su gore navedene glasine tačne i fotografije autentične, morat ćemo sačekati zvanično predstavljanje ovog uređaja koje bi se trebalo dogoditi 20. juna.

(bgr)