Home Telefoni Procurile skoro sve informacije o Huawei P40 i P40 Pro telefonima

Procurile skoro sve informacije o Huawei P40 i P40 Pro telefonima

Huawei P40 i P40 Pro će biti predstavljeni tokom naredne nedelje, a zahvaljujući dojavljivaču Ishan Agarwalu, sada znamo gotovo sve detalje o ovim premijum telefonima.

Huawei P40 Pro, prema navodima Agarwala, ima 6.58-inčni displej sa veoma tankim okvirima i četvorostrukim zakrivljenim ivicama. Novi ekran ima i veoma širok punch-hole otvor, gde je smeštena 32MP kamera i Time-of-Flight senzor (koji verovatno omogućava 3D Face Unlock sistem). Druga prednja kamera je takođe prisutna, ali nisu poznati detalji o senzoru koji koristi.

Kada su u pitanju kamere na poleđini, glasine sugerišu da P40 pPo koristi Leica Ultra Vision sistem sa četiri senzora. Glavna kamera od 50MP se zasniva na pixel binning tehnologiji za kreiranje boljih fotografija u nižoj rezoluciji. Ovo će pogodovati i Huawei Night Mode funkciji. Potom imamo 40MP ultraširoku kameru, dok je za periskop senzor zadužen 12MP model sa podrškom za 50x SuperSensing Zoom i stabilizaciju. Na kraju imamo Time-of-Flight senzor koji će poboljšati portret fotografije, AR sadržaj i drugo. Sve Huawei P40 Pro kamere će podržavati Huawei XD Fusion Engine, koji će dodatno poboljšavati konačne fotografije i video.

Huawei P40 Pro 5G pokreće Kirin 990 5G čipset, a nema informacija o količini RAM-a i skladišnog prostora, mada ranije informacije sugerišu 8GB i 256GB za osnovnu verziju. Telefon stiže uz Android 10 i EMUI 10 od starta, ali bez Google aplikacija i oslanjaće se na Huawei App Gallery. Sve će napajati baterija od 4200mAh, sa 40W brzim punjenjem i 40W bežičnim punjenjem.

Standardni Huawei P40 model će biti sličan Pro verziji kada je hardver u pitanju, ali uz neke ključne izmene spolja. Na primer, OLED ekran ovog modela je ravan i ima veličinu od 6.1 inč. Tu je i manji punch-hole otvor za 32MP selfi kameru i drugu kameru čiji senzor nije poznat (nema Time-of-Flight senzora kao kod Pro modela).

Na poleđini se nalazi ista glavna kamera od 50MP, dok ultraširoki senzor ima 16MP, a telefoto kamera od 8MP ima podršku za 30x digitalno zumiranje i 3x optičko zumiranje.

Baterija je kapaciteta 3800mAh, sa podrškom za 40W brzo punjenje i 27W bežično punjenje.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(benchmark)