Home Telefoni Prvi video Samsung Galaxy Fold telefona prikazuje prvu manu

Prvi video Samsung Galaxy Fold telefona prikazuje prvu manu

Kada pomislite na telefone sa savitljivim ekranom prvo vam vjerovatno, kao i na nama, na pamet padne pitanje šta se dešava sa viškom ekrana u sredini kada se isti ispravi? Pojavio se video koji možda ima odgovor na to pitanje.

Samsung je prošlog meseca predstavio svoj Galaxy Fold fleksibilni telefon, kada je tokom Unpacked događaja CEO kompanije DJ Koh prikazao uređaj. Međutim, telefon je bio nedostupan javnosti i medijima, tako da nije bilo poznato kako izgleda izbliza.

Sada se pojavio video na YouTube-u, koji pokazuje kako izgleda rad sa telefonom. Moguće je videti kako se tačno Fold transformiše iz telefona u tablet i obrnuto. Međutim, ono što je mnogima zapalo za oko i jasno je vidljivo, jeste prisustvo nabora u delu gde se telefon presavija u sredini ekrana, kada se koristi u tablet modu.

U svojoj raširenoj formi, Galaxy Fold ima 7.3-inčni QXGA+ displej, dok u sklopljenoj formi ima 4.6-inčni HD+ ekran. Telefon može bez prekidanja radnje koja je u toku da se prebacuje između dva stanja, a ovo je omogućeno uz pomoć funkcije koju Samsung naziva App Continuity.

Iz videa je teško razaznati da li je u pitanju potrošačka verzija telefona ili prototip. Samsung je obećao da displej telefona neće imati nikakva oštećenja od konstantnog preklapanja, pa očekuje da se vidi da li će se nabor pojavljivati i na modelima koji se budu pojavili na tržištu. Galaxy Fold će se u prodaji naći tokom prve polovine godine, po početnoj ceni od 1980 dolara.

(benchmark)