Home Ostalo Windows PC PUBG dobija besplatnu Lite verziju za slabije računare

PUBG dobija besplatnu Lite verziju za slabije računare

Popularni PUBG idućeg će mjeseca dobiti verziju namijenjenu za slabije računare. Takozvani PUBG Lite će uz to biti besplatan za igranje.

Naime, dobro je poznato to da mnogi igrači na PC-u emuliraju mobilnu verziju PUBG-a iz razloga što je 1) manje zahtjevna i 2) besplatna. Sada će oni koji još nisu kupili PUBG imati malo bolju opciju zvanu PUBG Lite.

PUBG Lite nastao je od PUBG Project Thaia, okljaštrene verzije namijenjene za najslabije računare. Ta je verzija bila dostupna na Azijskom teritoriju, kasnije i u Brazilu, a od 10. 10. 2019. moći će se igrati i u Evropi, uključujući i Balkan.

Dakle, PUBG Lite bit će F2P verzija igre za PC, a hardverski zahtjevi potrebni za igranje bit će znatno manji. Moći ćete tako igru zaigrati i na laptopima s Intelovim Core i3 procesorima. Evo službenih zahtjeva:

Grafički će ova verzija igre biti inferiornija standardnoj verziji koja se plaća. Što se tiče gameplaya, on će biti vrlo sličan, s hrpom mikrotransakcija i svim ostalim. Doduše, sve nove stvari koje budu dolazile u PUBG prvo će dolaziti u verziju koja se plaća, a tek nakon toga u PUBG Lite.

(hcl)