Home Android Telefoni Qualcomm navodno razvija gaming telefon sa Snapdragon 875 čipsetom

Qualcomm navodno razvija gaming telefon sa Snapdragon 875 čipsetom

Qualcomm je već poslao pozivnice za događaj koji će se održati 1. i 2. decembra. Veruje se da će kompanija tada predstaviti Snapdragon 875 čipset, kreiran u 5nm procesu, koji će koristiti novo Cortex-X1 jezgro visokih performansi.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Sada sajt DigiTimes izveštava da Qualcomm planira da do kraja ove godine predstavi i sopstveni gejming telefon. Telefon će biti razvijen i kreiran u saradnji sa Asusom, ali detalja za sada nema previše. Qualcomm već kreira referentne ploče, ali su one namenjene tome da prikazuju mogućnosti najnovijih čipova.

Prvih 5 proizvođača telefona drži 73% tržišta

Asus ima više iskustva sa bitnim elementima, koji gejming telefon čine relevantnim. To uključuje visoku stopu osvežavanja ekrana, unapređeno hlađenje, veću bateriju, prilagođene kontrole i drugo.

Sony je i dalje broj 1 kada je u pitanju tržište kamera za mobilne telefone

Pretpostavka je da je ovo partnerstvo kreirano pre nego što je Nvidia najavila kupovinu ARM-a. Glasine pominju da će proizvođač grafičkih karti odbaciti Mali GPU u korist sopstvenog GPU dizajna, koje stiže sa GeForce brendiranjem. Qualcomm bi zato mogao profitirati od promovisanja konkurentske Adreno serije GPU-ova.

(benchmark)