Home Ostalo Qualcomm zvanično predstavio Snapdragon 855 čipset

Qualcomm zvanično predstavio Snapdragon 855 čipset

Prvog dana Qualcomm Snapdragon Technology Summita, kompanija je zvanično objavila svoj čipset naredne generacije – Snapdragon 855. Kompanija nije objavila previše detalja, a kompletne specifikacije se očekuju tokom trajanja konferencije.

Qualcomm jeste pomenuo nekoliko detalja o svom sledećem premijum čipsetu. Kompanija se hvali svojom četvrtom generacijom AI Engine-a, obećavajući do tri puita bolje AI performanse sa on-device zadacima. Čipset takođe nudi prvi Computer Vision ISP, koji je namenjen tome da poboljša fotografisanje i snimanje videa.

Još jedna veća funkcija jeste Snapdragon Elite Gaming. Qualcomm ne krije da smatra da je gejming veliko tržište, a gejming telefoni postaju značajno popularni.

Na kraju, Qualcomm je objavio 3D Sonic Sensor, koji predstavlja prvi ultrasonični senzor otiska prsta koji će biti smešten ispod displeja. Ovi senzori će identifikovati korisnikov otisak čak i kada su prsti mokri ili prekriveni nekim drugim sadržajem.

Snapdragon 855 će biti kreiran u 7nm nodu, što je Qualcomm i najavio pre nekoliko meseci. najavljena je i podrška za 5G preko Snapdragon X50 modeme, ali ovo neće biti dostupno za sve verzije čipseta.

(benchmark)