Home Telefoni Rastavljeni Samsung Galaxy S9+ pokazao u čemu je tajna njegove kamere

Rastavljeni Samsung Galaxy S9+ pokazao u čemu je tajna njegove kamere

Samsung Galaxy S9 i S9+ veliki deo pažnje posvećuju funkcijama kamere, međutim neke hardverske karakteristike kamera na telefonima su pomalo misteriozne. Sada nam jasniju sliku donosi popularni iFixit tim, koji je u svojoj laboratoriji imao Galaxy S9+ model.

Samsung Galaxy S9+ je rastavljen do detalja, a ovom prilikom nam je na bolji uvid data tehnologija koja stoji iza kamera na premijum telefonu južnokorejske kompanije.

Za početak, karakteristike kamere obeležava varijabilni otvor blende, a sve zahvaljujući jednostavnom dizajnu. Tamo gde tipične kamere imaju pet sočiva, Samsung koristi samo dva. Ovo limitira funkcionalnost otvora blende, ali pomaže da kamera ostane relativno mala.

Rastavljanje telefona je takođe potvrdilo i da su kamera i skener oka gotovo isti kao i na Galaxy S8/S8+ modelu, što znači da su funkcije poput AR emotikona u potpunosti softverski bazirane.

Većina delova na Galaxy S9+ telefonu su modularni i mogu se zameniti odvojeno jedni od drugih, ali zakrivljeni displej i poleđina od stakla čine da je pristup unutrašnosti uređaja veoma težak, a velike su šanse da se tokom procesa nešto polomi. Zamena ekrana je gotovo nemoguća, jer će biti potrebno rastaviti kompletan Galaxy S9+ kako bi se ovo ostvarilo, ističe iFixit.

(benchmark)