Home Telefoni Razer bi u toku ove godine trebao predstaviti Razer Phone 3

Razer bi u toku ove godine trebao predstaviti Razer Phone 3

Razer još uvek nije prekinuo sa radom na trećoj generaciji svog gejming orijentisanog telefona, iako su se u mobilnoj industriji pojavile informacije da bi kompanija mogla stopirati projekat. Tokom februara, izveštaji su sugerisali da je Razer otpustio oko 2% radnika, a navodno je divizija sa telefonima bila najviše pogođena.

Ipak, kako izveštava Digitimes, Razer Phone treće generacije je i dalje u opticaju, a očekuje se kasnije tokom godine – verovatno na jesen.

Prema navodima, Asustek Computer i Razer su u naprednim fazama pregovora sa Tencentom, kako bi se digitalno gejming tržište proširilo na Kinu, a očekuje se da će upravo ovaj segment tržišta biti ciljni za Razer.

Za sada se pokazalo da je investiranje u gejming telefone poprilično rizičan za poslovanje, a prodaja nije dostigla nivo kakav su proizvođači očekivali. Globalna isporuka je jedva dostigla 100.000 primeraka na godišnjem nivou, prema navodima izvora, a sam Razer Phone ne spada u najprodavanije uređaje. U ovom segmentu je vodeći Asus.

(benchmark)