Home Ostalo Gadgeti Razer spremio zaštitnu masku sa RBG osvjetljenjem

Razer spremio zaštitnu masku sa RBG osvjetljenjem

Tokom CES 2021 sajma ove godine pojavilo se nekoliko zanimljivih gadgeta, a jedan od najzanimljivijih je gadget koji bi trebao korisnike zaštititi od virusa i bakterija (među ostalim i koronavirusa), a istovremeno im olakšati život i rad u “novom normalnom”.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Već smo ranije pisali o LG-jevoj zaštitnoj maski koja je ujedno i prečistač vazduha, a sad se sa sličnom idejom predstavio i Razer. Njihov projekt Hazel zapravo je koncept tehnološki sofistifikovane zaštitne maske s filterom N95, koja dobro izgleda, a biće privlačna i brojnim gamerima. Kako su poručili iz Razera, maska ima aktivnu ventilaciju i autosterilizaciju, a dodatno se može sterilisati UV svjetlom tokom punjenja u posebnoj kutiji. Zahvaljujući dodatnim filterima i dezinfekciji, to bi moglo biti dugoročno rješenje za sve one koji ne žele svakodnevno bacati jednokratne maske.

Qualcomm sprema konkurenta Apple M1 čipu

U Razeru su mislili i na one koji ne čuju, već čitaju s usana, pa su tako u masku ugradili ne samo providni prednji dio nego i LED osvjetljenje koje čini usne vidljivima i tokom slabe svjetlosti. A zahvaljujući posebnim audio algoritmima koji su ugrađeni u samu masku, biće jasnije čuti glas onog koji je nosi. Za “udobnost” maske pobrinule su se silikonske trake na ivicama, koje ujedno i zaptivaju tako da ništa ne može ući u masku ili iz nje izaći, a da ne prođe kroz filter.

Windows 10 bug može oštetiti podatke na disku

Maska će zasigurno biti zanimljiva gamerima jer podsjeća na nešto iz video igara, a sigurno će biti od pomoći svima koji pate od alergija ili žive u velikim gradovima u kojima je zagađeni zrak postao opasan za zdravlje. Ali pravo je pitanje kad bi ova maska zaista mogla doći na tržište i po kojoj cijeni? Za sada u Razeru o tome šute.

Samsungove prve kamere ispod ekrana neće biti na telefonu

(zimo)