Home Telefoni Redmi K20 Pro je trenutno vodeći na popularnom AnTuTu benchmarku

Redmi K20 Pro je trenutno vodeći na popularnom AnTuTu benchmarku

AnTuTu benchmark meri performanse u različitim segmentima od kojih se sastoji, kao što su CPU/GPU brzine, brzina čitanja/upisa memorije, pa čak i to kako se upravlja korisničkim interfejsom.

Već znamo da je OnePlus 7 Pro izuzetno brz telefon, čemu doprinosi Snapdragon 855 čipset i minimalistički interfejs za Android, kao i 90Hz displej. Sama kompanija OnePlus se u nekoliko navrata hvalila različitim benchmarking rekordima, a telefon je do sada zauzimao vodeću poziciju na popularnom AnTuTu benchmarku.

Ovo nije promaklo kompaniji Xiaomi, koja takođe na tržištu ima moćan Snapdragon 855 telefon, koji je istovremeno i pristupačan. Stoga je kompanija objavila novi tvit u kojem se hvali činjenicom da je Redmi K20 Pro najbrži svetski telefon, bar kada su u pitanju rezultati postignuti na AnTuTu benchmarku (388.803 poena).

Ostaje tajanstveno na koji način je Xiaomijev Pro model prestigao OnePlus Pro telefon, s obzirom na to da ima 1080p panel naspram Quad HD panela na 7 Pro modelu.

Potrebno je napomenuti da je K20 Pro spirituelni naslednik Pocophone F1 modela, koji se i dalje nalazi u vrhu AnTuTu liste za telefone koji nemaju 7nm procesor, što sugeriše da se Xiaomi pretplatio na to da prevazilazi sopstvene rezultate sa novim modelima telefona.

(benchmark)