Home Android Telefoni Redmi K30 će podržavati GPS sa dve frekvencije

Redmi K30 će podržavati GPS sa dve frekvencije

Redmi K30 će biti zvanično predstaljen 10. decembra, a sada se pojavio u kratkom hands-on videu. Klip ne otkriva ništa novo o telefonu, a potvrđuje da će uređaj koristiti MIUI 11 od samog starta.

Redmi je već potvrdio neke specifikacije za K30, kao što su Snapdragon 765G čipset, 5G podrška, 6.67-inčni displej sa punch-hole otvorom i 4500mAh baterija. Imaće i 64MP Sony IMX686 glavnu kameru na poleđini, kao i 20MP selfi kameru s prednje strane, zajedno sa senzorom dubine.

Redmi je objavio i još dva tizera, otkrivajući podrđku za 5G mreže te GPS sa dve frekvencije, zatim 1217 ultra-linearne zvučnike (šta god to značilo), 3.5mm priključak za slušalice i USB-C port.

Vas sigurno zanima šta je to GPS sa podrškom za dvije frekvencije? Dosadašnji GNSS (global navigation satilite system) odnosno sistem globalne satelistke navigacija u koji spadaju američki GPS, ruski GLONASS, japanski QZSS, kineski BeiDou ili evropski Galileo funkcionišu tako što vaš navigacioni uređaj hvata signale minumalno 3 satelita i na osnovu toga izračunava vašu poziciju. Što više satelita, preciznije pozicioniranje, a sa sistemom podrške za dvije frekvencije omogućiće se pozicioniranje do preciznosti od 30 cm za civilnu upotrebu.

Više zvaničnih detalja, zajedno sa cenom, o Redmi K30 telefonu će biti poznato u utorak.

(balkanandroid/benchmark)