Home Telefoni Samsung će ponuditi tri nivoa otvora blende na Galaxy Note10 telefonima

Samsung će ponuditi tri nivoa otvora blende na Galaxy Note10 telefonima

Samsung svoje premijum telefone oprema varijabilnim otvorom blende od Galaxy S9 serije, koja se pojavila početkom prošle godine. Ovo kamerama omogućava da poboljšaju oštrinu u uslovima dobrog osvetljenja, istovremeno zadržavajući odlične performanse u uslovima slabijeg osvetljenja. Sada kompanija stvari podiže na viši nivo predstavljanjem varijabilnog otvora blende u tri stadijuma za Galaxy Note10.

Ovu informaciju je objavio dojavljivač Ice Universe, koji je istakao da će kamera Samsung Galaxy Note10 telefona koristiti F1.5/F1.8/F2.4 varijabilni otvor blende. Poređenja radi, Samsungovi dosadašnji premijum modeli mogu da koriste F1.5 i F2.4 otvore.

F/1.5 otvor blende bi trebalo da bude koristan, kada se fotografije kreiraju u zamračenim uslovima, jer će omogućiti protok više svetla, što će rezultirati svetlijom fotografijom. F/2.4 otvor, s druge strane, bi trebalo da proizvede oštrije fotografije sa većom dubinskom oštrinom. U sredini se nalazi F/1.8, kojim Samsung verovatno želi da ponudi veću fleksibilnost korisnicima.

Očekuje se da će Samsung 7. avgusta predstaviti dva telefona iz Galaxy Note10 serije – standardnu i Pro varijantu. Za sada nije poznato da li će oba modela dobiti varijabilni otvor blende u tri stadijuma, ili će on biti dostupan samo na Pro modelu.

(benchmark)