Home Telefoni Samsung Galaxy Fold će imati dvije baterije

Samsung Galaxy Fold će imati dvije baterije

Prošlog meseca LetsGoDigital je objavio ekskluzivan izveštaj o istraživanju tržišta agencije za istraživanje CGS-CIMB, u vezi sa tržišta savitljivih telefona za period od 2019. do 2022. godine. Kao deo izveštaja, južnokorejska agencija za istraživanje dobila je informacije od direktnih dobavljača da Samsung Galaxy Fold dolazi sa dve baterije, po jednom u svakom kućištu. Novi objavljeni patent pokazuje moguće funkcionisanje ove dvostruke baterije.

Kompanija Samsung Electronics podnela je zahtev za patent kod VIPO i USPTO organizacija za “metod za kontrolu većeg broja baterija i elektronskih uređaja”. Patent je objavljen 3. januara 2019. godine.

Patent opisuje Samsung savitljivi smartfon sa dve baterije, po jednu u svakom kućištu. Obe baterije su opremljene kolom za punjenje. Oba kola za punjenje su međusobno povezana pomoću strujnog kontrolnog kola. Pored toga, primenjen je i prekidač. Na taj način se razlike u naponu između baterije 1 i baterije 2 mogu efikasno kontrolisati. Kapacitet i impedancija baterije mogu se razlikovati. Baterije se mogu puniti i bežično i preko kabla.

Procesor određuje koja baterija ima najviši nivo snage, a fleksibilni pametni telefon koristi bateriju sa najviše energije. Isti sistem važi i za punjenje, a baterija sa najmanjom snagom će se prvo puniti. Kada temperatura jedne baterije postane previsoka, druga baterija će se automatski koristiti.

Zanimljivo je da ovaj patent opet govori o holografskom prikazu. Prošlog meseca LetsGoDigital je prijavio postojanje patenta za Samsung 3D hologramski telefon, gde je moguće projektovati holografske slike u vazduhu. Slična funkcija je takođe opisana u novom patentu.

Opis patenta ne daje nikakve informacije o kapacitetu baterije. Prema istraživačkom izveštaju CGS-CIMB Research, Galaxy Fold će imati ukupan kapacitet baterije od 5000mAh do 6000mAh.

(benchmark)