Home Telefoni Samsung Galaxy Note 20 – korak unatrag sa smišljenom taktikom

Samsung Galaxy Note 20 – korak unatrag sa smišljenom taktikom

Galaxy Note

Kako vrijeme postepeno odmiče sve više navoda i procurjelih informacija dobivamo. Tako danas imamo prilike pisati o novim glasinama Samsung proizvođača pametnih telefona. Odnosno o njegovoj nadolazećoj Galaxy Note 20 liniji phableta. Već vrapci na grani znaju kako će Samsung predstaviti Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20+ modele a pojedini navodi kazuju kako se razmatra i treći „član” nadolazeće Galaxy Note 20 obitelji.

Glasine tvrde kako je ekran Galaxy Note20 telefona imati slabije specifikacije od onih na Galaxy Note10

Dakle posljednje informacije kazuju kako Galaxy Note 20 predstavlja „korak unatrag” u odnosu na još uvijek aktualnu Galaxy Note 10 seriju. Tako recimo Galaxy Note 10 ima blago zakrivljeni zaslon dok će Galaxy Note 20 imati posve ravan zaslon. Sama taktika i nije toliko iznenađujuća kada se uzme u obzir da je sličnu taktiku prošle godine imala i Galaxy Note 10 serija. Za primjeri uzmimo kako je Galaxy Note 10 imao manju bateriju te slabiju rezoluciju zaslona u odnosu na Galaxy Note 10+. K tome nadodajmo kako je Galaxy Note 10 imao odnosno ima manje radne memorije kao i jednu kameru manje. No pustimo to sada po strani te se okrenimo nadolazećoj Galaxy Note 20 liniji.

Samsung Galaxy Note 20 Render

Odnosno Galaxy Note 20 model bit će „nešto” slabiji u odnosu na Galaxy Note 20+ model. Kažimo za primjer kako će Galaxy Note 20 posjedovati osvježavanje zaslona pri 60Hz u odnosu na Galaxy Note 20+ koji že imati 120Hz (kao i aktualna Galaxy S20 perjanica). Spekulacije navode kako Samsung prestaje sa zakrivljenim zaslonima na Galaxy Note liniji a s istom će nastaviti i na narednim Galaxy S modelima u godinama koje nam slijede. Dok drugi isto ovo negiraju ali ne u cijelosti već kazuju kako će zakrivljenost zaslona biti „isključivo rezervirana” za Galaxy Note 20+ liniju phableta. Galaxy Note 20 linija phableta dolazit će s Galaxy UI 2.1 korisničkim sučeljem i s Android 11 mobilnim operativnim sustavom, odnosno sada aktualnim Androidom 10 te će kasnije biti nadograđen na Android 11.

Samsung Galaxy Note 20 Render

Samo predstavljanje Galaxy Note 20/20+ modela phableta Samsung planira za kolovoz/avgust. Osim Galaxy Note 20 linije, Samsung planira predstaviti i Galaxy Watch 3 novu liniju pametnog sata kao i Galaxy Fold 2. Uz njih će navodno biti predstavljen i Galaxy Flip 5G.