Home Telefoni Samsung izbacio ažuriranje čitača otiska prstiju u Galaxy S10 telefonima

Samsung izbacio ažuriranje čitača otiska prstiju u Galaxy S10 telefonima

Samsung je s novom Galaxy S10 serijom odradio dobar posao. Iako ponekih kritika na uređaje ima, one su ipak rijetke. Ako je suditi prema brojnim recenzijama širom Interneta većina recezenata nije našla ozbiljnije zamjerke na novu liniju, ali finalni sud ćemo dati kada navedeni urešaji stignu u našu redakciju.

Zanimljivo je da je dio krajnjih korisnika našao manu Galaxy S10 uređajima. Naime, dio korisnika je uputio kritiku na ime čitača otisaka prstiju da je isti prespor. Ove godine Samsung je po prvi put u svoje telefone ugradio ultrazvučni čitač otisaka prstiju koji se za razliku od dosadašnjih kapacitivnih ne nalazi na kućištu, već u samom ekranu. Zbog toga je i bilo za očekivati da će nova tehnologija biti nešto problematičnija u odnosu na staru, provjerenu.

Iako su novi, ultrazvučni čitači precizniji od optičkih, pokazalo se kako su i sporiji u očitavanju otiska, što produžava vrijeme potrebno za otključavanje uređaja. Ako mobitel otključavate svakih par sati to vam ne bi trebao biti neki veliki problem, ali ako ga otključavate više puta u roku od pola sata, sat, tada bi vam mogao biti.

Samsung je zato odlučio poraditi na softverskom dijelu te ubrzati cijelu stvar. Nova nadogradnja koja je ovih dana krenula prema vlasnicima uređaja Galaxy S10 i Galaxy S10+ teška je 6,9 MB i donosi noviju verziju aplikacije – Fingerprints. Prema navodima onih koji su nadogradnju preuzeli i instalirali prepoznavanje otiska prsta i otključavanje uređaja je gotovo pa trenutno.

Aplikacija Fingerprint se nalazi u Galaxy Store, tako da ćete se vjerovatno morati registrovati na istu, ako već niste.

(bug)