Home Ostalo Samsung izjavio kako će ostati najveći proizvođač mobilnih telefona još najmanje 10...

Samsung izjavio kako će ostati najveći proizvođač mobilnih telefona još najmanje 10 godina

Borba za titulu najvećeg proizvođača telefona je u toku, a Huawei je poslednjih meseci načinio veliki pomak u smanjenju vođstva koje trenutno Samsung ima na ovom tržištu. Kineski proizvođač je konstantno pominjao posvećenost tome da sa vrha zbaci rivala iz Južne Koreje, a sada po po prvi put čujemo i odgovor Samsunga. DJ Koh, CEO Samsunga, je istakao da će kompanije i tokom naredne decenije biti predvodnik i najveći proizvođač telefona na svetu.

Kada je upitan o mogućnosti gubljenja top pozicije, Koh je odgovorio da se Samsung kao vodeći proizvođač uvek fokusirao na inovacije i poboljšanje svojih proizvoda, što će nastaviti da bude kompanijin fokus i u dolazećoj deceniji.

Iako se Samsung suočio sa padom globalne prodaje, kompanija je samouverena u svom pristupu sa fleksibilnim telefonima, a CEO veruje da će ova kategorija omogućiti najbolja mobilna iskustva. On je takođe istakao da Samsung vredno radi na nadogradnji ekrana Galaxy Fold modela kako bi telefon nudio beskompromisno korisničko iskustvo, bez vidljivih problema.

Samsung je spreman da proširi svoju liniju savitljivih telefona na veću potrošačku bazu, ali detalji o ceni i tačnom vremenskom okviru nisu objavljeni.

(benchmark)