Home Ostalo Samsung Mobile smatra da može napraviti bolje staklo za savitljive telefone nego...

Samsung Mobile smatra da može napraviti bolje staklo za savitljive telefone nego Samsung Display

Samsung je veliki konglomerat, koji ima veliki broj zasebnih kompanija i podružnica. Jedna od njih je Samsung Electronics (dio zadužen za mobilne telefone, televizore, čipove, baterije, ekrana), a i sam Samsung Electronics ima svoja odjeljenja od kojih je jedan Samsung Mobile koji razvoja mobilne telefone, druga je Samsung Display, koji proizvodi ekrane za telefone, TV uređaje, monitore i druge uređaje.

Prema izveštaju iz Južne Koreje, Samsung Mobile planira da razvije sopstveni fleksibilni panel, bez pomoći Samsung Display-a. Razlog je to što kompanija želi da smanji cenu ekrana i tehnologiju načini pristupačnijom u budućnosti.

Trenutno telefoni, kao što je Galaxy Z Flip, imaju ekstremno tanak stakleni panel koji se savija, a ne lomi se upravo zbog svoje tankoće. Međutim, Samsung Mobile smatra da Samsung Display trenutno ne može da kreira deblji panel sa manje nabora kada se panel savija

Cilj novog odeljenje fleksibilnih displeja, u okviru Samsung Mobile divizije, jeste da se smanji cena i rastereti Samsung Display divizija, a da se zadrži visok kvalitet i performanse tehnologije koja je kreirana pod Samsungovim okriljem.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(benchmark)