Home Android Telefoni Samsung navodno sprema telefon sa savitljivim ekranom iz tri dijela

Samsung navodno sprema telefon sa savitljivim ekranom iz tri dijela

Samsung je svojim fleksibilnim telefonima pokazao u kojem bi se smjeru dizajn pametnih telefona mogao kretati u budućnosti. Nakon “dječjih bolesti” s prvim Galaxy Foldom, Z Flip i Z Fold 2 pokazali su da u Samsungu slušaju svoje korisnike, ali i da još ima prostora za poboljšanje.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Upravo bi to poboljšanje uskoro moglo ugledati svjetlo dana. Prema dokumentaciji do koje je došla ekipa iz LetsGoDigital, u Samsungu razmišljaju o potpuno novom obliku fleksibilnog telefona. Novi fleksibilni telefon ekran presavijao bi se na tri dijela, a poseban dodatak bila bi tastatura na izvlačenje koja bi trebala olakšati ozbiljniji rad na uređaju.

Maskfone je zaštitna maska sa slušalicama

Prema podacima koje je Samsung predao korejskom Zavodu za intelektualno vlasništvo, radi se o uređaju koji se preklapa na dva mjesta. Tastatura na izvlačenje “skriva” se unutar jednog dijela ekrana i može se izvući prema potrebi. Dio ekrana uvijek bi bio dostupan korisniku, a moglo bi ga se koristiti u različitim položajima (poput “šatora”, tableta ili u laptop modu).

Prvi testovi navodno prikaziju kako je Snapdragon 875 oko 25% brži od konkurencije

Iako nema nikakvih tehničkih podataka, čini se kako su u Samsungu zamislili da cijeli uređaj, kad se složi, ne zauzima puno više prostora od aktuelnog Z Fold 2. A šta će se tačno skrivati ispod “origami” površine, ne možemo ni nagađati jer za sada nije poznato kad bi takav uređaj mogao doći na tržište.

(zimo)