Home Android Telefoni Samsung objavio demanti, Galaxy Fold ipak nije prodan u milion primjeraka

Samsung objavio demanti, Galaxy Fold ipak nije prodan u milion primjeraka

Na nedavno održanom TechCrunch Disruptu Samsungov predsjednik Young Sohn osvrnuo se na prodaju Galaxy Folda. Podsjetimo, Galaxy Fold je Samsungov prvi pametni telefon sa savitljivim ekranom i cijenom od 2.000 USD.

Sohn je ponosno izjavio kako je njihov telefon kupilo milijun ljudi, odnosno kako je Galaxy Fold prodan u milijun primjeraka. Iako bi za neki drugi telefon milijun prodanih primjeraka bilo neznatan broj, za Galaxy Fold je znatan, jer se na tržištu nalazi tek tri mjeseca.

Ali na kraju se pokazalo kako je Sohn ipak malo pretjerao u svom optimizmu. Naime, dan kasnije oglasio se i portparol kompanije izjavom kojom je demantovao predsjednika Sohna. Portparol je izjavio kako se Sohn najvjerojatnije zbunio tokom svog izlaganja te je početni prodajni cilj tvrtke (prodati milion Galaxy Folda u godini dana) naveo kao broj prodanih primjeraka.

Dakle, Galaxy Fold nije prodan u milijun primjeraka. Zanimljivo je kako portparol u demantiju nije naveo ni barem okvirne prodajne rezultate. To može značiti kako je Galaxy Fold prodan u drastično manjem broju od planiranog, a koji je prema Samsungu bio 500.000 primjeraka za 2019. godinu.

(bug)