Home Ostalo Gadgeti Samsung omogućio funkciju mjerenja krvnog pritiska za Galaxy Watch Active 2 seriju...

Samsung omogućio funkciju mjerenja krvnog pritiska za Galaxy Watch Active 2 seriju pametnih satova

Samsung je objavo svoju Health Monitor aplikaciju koja ima mogućnost merenja krvnog pritiska, a podržava Galaxy Watch Active 2 seriju pametnih satova. Time je ova kompanija malo požurila, jer je ranije bilo objavljeno da će ova funkcija biti dostupna tokom trećeg kvartala ove godine. Za sada je ona omogućena samo u Južnoj Koreji, gde je u aprilu dobila dozvolu od strane Ministarstva za hranu i bezbednost lekova.

Samo jedan Android telefon mežu najpopularnijim premium uređajima s početka 2020. godine

Galaxy Watch Active 2 još uvek neće moći da se iskoristi kao potpuna zamena za klasične merače krvnog pritiska. Šta više, oni će biti neophodni za kalibraciju sata i to na mesečnom nivou. Sistem radi na osnovu optičkih senzora koji mere promene u krvnom pritisku, a ne njegovu tačnu vrednost. Stoga Samsung-ova Health Monitor aplikacija može pre da se iskoristi za praćenje trenda kretanja krvnog pritiska, nego za njegovu proveru u određenom trenutku.

Google u Play prodavnici na Android 11 donosi izmjene u sistemu kupovine aplikacija

Najavljeno je da će ova aplikacija podržavati i ECG (elektrokardiogram) srca, ali to će biti dostupno tek od sledećeg kvartala, takođe samo u Južnoj Koreji. Samsung nije dao informacije da li će i kada će ove opcije biti dostupne i u drugim državama, a to svakako neće biti pre nego što svaka pojedinačna država ne odobri njegovu primenu.

Samsung bi mogao proizvoditi čipove za Huawei

(pcpress)